CloseNME-centrum De Waterkant

NME-centrum De Waterkant


Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekadres
Anton Schleperspad
Amsterdam
E-mail
bestuur@oeverlanden.nl
Website
De Oeverlanden
Toegangskosten
Gratis
Algemene informatie
NME-centrum De Waterkant bevindt zich in het recreatiegebied Groengebied Amstelland op het terrein van vereniging De Oeverlanden Blijven! Het centrum is gelegen aan het begin van het Anton Schleperspad, ruim 200 meter vanaf de T-kruising met de Riekerweg. De vereniging zet zich in voor het behoud van de Noordelijke Oeverlanden aan de Nieuwe Meer.

De Oeverlanden is een onbedoeld stukje nieuwe natuur dat zich sinds de jaren zestig ontwikkeld heeft op een vergeten plek ingeklemd tussen de gehele noordoever van de Nieuwe Meer en de snelweg A4 naar Schiphol.
Openingstijden
Dinsdag en woensdag van 11:00 tot 16:00 uur.
Bereikbaarheid openbaar vervoer
Tram: met tram 2 naar halte Slotervaart ziekenhuis en hier in zuidelijke richting lopen via het Christoffel Plantijnpad (ongeveer tien minuten).

Bus: met bus 197 van de Marnixstraat en Leidseplein, halte Anderlechtlaan. Vervolgens nog een kwartiertje lopen in oostelijke richting.
Ook bus 195 rijdt vanaf station Lelylaan richting het bezoekerscentrum, halte Oude Haagseweg bij Restaurant Aquarius en de steiger van de veerpont.

De veerpont over de Nieuwe Meer vaart van 15 april t/m 15 oktober op zaterdagen van 12:00 tot 18:00 uur en op zon- en feestdagen van 11:00 tot 19:00 uur. Er wordt gevaren tussen de Oeverlanden, aanlegsteiger bij Aquarius en het Amsterdamse Bos, aanlegsteiger nabij pannenkoeken-boerderij Meerzicht.
Bereikbaarheid eigen vervoer
Er zijn meerdere routes vanuit Amsterdam om wandelend of fietsend bij het NME-centrum te komen:
Over het Christoffel Plantijnpad.
Langs de Anderlechtlaan en de Johan Huizingalaan.
Vanaf de Ringvaart, vanaf de molen van Sloten.
Vanaf het Vondelpark; steek aan het eind van het Vondelpark de Amstelveenseweg en het bruggetje over de Kostverlorenkade over en ga meteen naar links langs de Sloterkade en langs Huis te Vraag. Sla hierna linksaf het Spijtellaantje in en ga via het Jaagpad langs de Schinkelsluizen. Fiets onder de A10 door en ga vervolgens verder over het Jaagpad langs de Nieuwe Meer.

Per auto kan men het beste via bedrijvengebied Riekerhaven en het viaduct bij de Schinkelsluizen rijden. Parkeren kan voor volkstuinencomplex Ons Buiten. Indien men dichterbij de Waterkant wil parkeren, is dit alleen mogelijk met ontheffing.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Ja.
Activiteiten
Natuur- en milieueducatie voor scholieren, excursies en vrijwillig groenbeheer. Zie voor de actuele activiteiten www.oeverlanden.nl
Kinder activiteiten
Natuurclub Biobende; dit vindt eenmaal per maand op de 2e zaterdag v.d. maand plaats en is geschikt voor kinderen van 7 t/m 13 jaar. Tevens worden er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals ''waterdieren vangen''.