CloseNatuurinformatiepunt Eendenkooi 't Zand

Natuurinformatiepunt Eendenkooi 't Zand


Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekadres
Korte Bosweg 47 A
1756 CA 't Zand
Telefoon
088-0064455
E-mail
info@landschapnoordholland.nl
Website
Eendenkooi 't Zand
Toegangskosten
Gratis
Algemene informatie
Deze eendenkooi is al zeer oud. Voor de bewoners van dit onvruchtbare gebied was het een belangrijke bron van inkomsten. Vandaag de dag is de eendenkooi volledig in oude staat hersteld en wetenschappers gebruiken informatie van geringde eenden voor onderzoek. Het bos rondom de kooi is een vogelbos waar vleermuiskasten hangen.
Openingstijden
Het informatiepunt is alleen toegankelijk bij excursies. En maal per jaar is er een open dag. Daarnaast is een groepsbezoek op afspraak mogelijk.
Bereikbaarheid eigen vervoer
Vanuit het zuiden:
Neem de N9 langs het Noordhollandsch kanaal. Volg de borden naar Anna Paulowna N249, maar rijd ’t Zand in bij de rotonde. Houd na de rotonde rechts aan en volg de bochten in de Koning Willem II-weg. De eerste weg rechts is de Korte Bosweg. Na 800 meter ligt de eendenkooi aan uw linkerhand.

Vanuit het noorden:
Volg de N9 langs het Noordhollandsch Kanaal en volg de borden naar ’t Zand. Steek de vlotbrug over en ga rechtdoor (Keinsmerweg). Sla na 200 meter in het dorp linksaf de Korte Bosweg in. Na 1,4 km ligt de eendenkooi aan uw linkerhand.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Ja.
Tentoonstelling
Het informatiepunt beschikt over fotopanelen die een indruk van de eendenkooi geven en vitrines met opgezette dieren.
Activiteiten
Rondleidingen en excursies georganiseerd door de kooiker waarin wordt getoond hoe het vangen van eenden vroeger in zijn werk ging. Er zijn tevens thema-excursies over insecten, waterdieren, stinsenplanten of vleermuizen. De excursieprijzen bedragen €6 voor Beschermers en €7 voor Niet Beschermers.

Ook is het mogelijk om een zaal te huren voor vergaderingen.
Arrangementen
Vergaderarrangement (vanaf 8 personen) - €35 p.p., inclusief gebruik ruimte, koffie/thee/koek/sap en een uitgebreide biologisch dynamische lunch bestaande uit zelfgebakken sneden brood, overheerlijk belegd. Daarbij melk, karnemelk en vruchtensap.
Opmerkingen
Honden zijn niet toegestaan.