CloseNatuurcentrum Parnassia

Natuurcentrum Parnassia


Regio
Bezoekadres
Parkweg 2
1865 AJ Bergen Aan Zee
Telefoon
072-5813570
Website
Natuurcentrum Parnassia
Toegangskosten
gratis
Algemene informatie
Parnassia ligt in het Parnassiapark in de duinen vlakbij het centrum van Bergen aan Zee. Er is in het natuurcentrum veel informatie te vinden die betrekking heeft op de duinen en de zee. Rondom het gebouw ligt een heemtuin met paddenpoel.

De doelstelling van Parnassia is om zoveel mogelijk mensen te informeren over alles wat er in de natuur te zien en te vinden is. Er staan microscopen opgesteld en er is een uitgebreide bibliotheek aanwezig om het een en ander op te zoeken.
Openingstijden
Parnassia is geopend op de momenten dat er activiteiten te doen zijn. Raadpleeg hiervoor IVN Noord-Kennemerland.
Bereikbaarheid openbaar vervoer
Neem vanaf station Alkmaar bus 6 richting Bergen aan Zee, halte busstation Bergen aan Zee. Vanaf hier is het nog drie minuten lopen tot het natuurcentrum.
Bereikbaarheid eigen vervoer
Rijd naar Bergen aan Zee. Op de rotonde bij de ingang van Bergen aan Zee neemt u de 2e afslag. Neem hierna de 1e straat links. Aan uw rechterhand ziet u de ingang van het park waarin het natuurcentrum is gevestigd.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Ja.
Tentoonstelling
In het centrum zijn wisselende tentoonstellingen.

Activiteiten
Elke maand is er in het natuurcentrum een lezing of een doe-middag. Tevens kunnen hier op aanvraag wandelingen en veldwerkprogramma's voor o.a. scholen, verjaardagen, bedrjiven, familiedagen e.d. starten.
Opmerkingen
Veldwerkartikelen en wandelroutekaarten kunnen in Parnassia gekocht worden.