CloseEcomare

Ecomare


Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekadres
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog
Telefoon
0222-317741
E-mail
info@ecomare.nl
Website
Ecomare
Toegangskosten
Volwassenen €13,50 Kinderen 4 t/m 13 jaar €9,50, Schoolgroepen €7.50 p.p., Kinderen 0 t/m 4 jaar gratis.
Algemene informatie

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. Via Ecomare kun je ook het duinpark bezoeken. Ecomare werkt aan natuurbescherming in wadden- en Noordzee door voorlichting, educatie en opvang van vogels en zeehonden. Bij Ecomare is van alles te ontdekken over de unieke waarden van het werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en over de natuur op Texel.

Openingstijden
Dagelijks geopend van 09.30 tot 17.00 uur, 1e kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.
Bereikbaarheid openbaar vervoer

De veerboot naar Texel vertrekt vanuit Den Helder. De overtocht duurt slechts 20 minuten. Op Texel bereikt u Ecomare met buslijn 28 zowel vanaf de veerhaven, vanuit De Koog als vanuit Den Burg.

Bereikbaarheid eigen vervoer
De veerboot naar Texel vertrekt vanuit Den Helder. De overtocht duurt slechts 20 minuten. Met de auto rijdt u de Pontweg op. U slaat af bij de Californiëweg (zijweg 13). Ecomare ligt onder De Koog, vlakbij het strand.

Op de fiets is het centrum ook via mooie routes door het bos te bereiken. De richting staat aangegeven met wegwijzers en op de ANWB-paddenstoelen.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Ja.
Tentoonstelling

Er zijn vele tentoonstellingen te vinden in en rondom Ecomare

Activiteiten

ExcursiesObservatorium Sterrenwacht • Wandelen in het duinpark. Ook worden onderstaande activteiten dagelijks georganiseerd: 10:30u: Bruinvispresentatie - Ontmoet de mini-walvissen uit de Noordzee 11:30u: Zeehonden voeren - Ontdek de grootste roofdieren van Nederland 13:30u: Bruinvispresentatie - Ontmoet de mini-walvissen uit de Noordzee 14:30u: Vissen voeren - Bekijk de onderwaterwereld rond Texel 15:30u: Zeehonden voeren - Ontdek de grootste roofdieren van Nederland

Kinder activiteiten

ZomerkampSchoolreisjes • Kinderwandeling.

Opmerkingen

Honden zijn niet toegestaan.