CloseDe Helderse Vallei

De Helderse Vallei


Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekadres
Helderse Vallei 9-11
1783 DA Den Helder
Telefoon
0223-612555
E-mail
info@deheldersevallei.nl
Website
De Helderse Vallei
Toegangskosten
Gratis - m.u.v. de KlimVallei
Algemene informatie
De Helderse Vallei is een natuur- en milieueducatief centrum langs de duinrand van Den Helder. Het ligt tussen het bos Donkere Duinen en natuurgebied de Helderse Duinen en is de toegangspoort tot het recreatiegebied Mariëndal. Naast het bezoekerscentrum is een openluchttheater, een uitkijktoren, Eko-Klimparcours De KlimVallei, een kinderboerderij en een grote parkeerplaats
Openingstijden
1 april t/m 31 oktober: geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Het bezoekerscentrum is geopend tot 16.30 uur en gesloten op maandag.

1 november t/m 31 maart: geopend van 10.00 tot 16.30 uur.
De kinderboerderij is gesloten op maandag, het bezoekerscentrum is gesloten op maandag en zaterdag.

De Helderse Vallei is gesloten op Koningsdag, 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag.
Bereikbaarheid openbaar vervoer
Per trein en bus:
Vanaf station Den Helder CS neemt u bus 31 richting station Zuid Westzijde. Vanaf de halte Zandkreekweg/Duinroosstraat op de Jan Verfailleweg wandelt u in dezelfde richting als waar de bus zijn weg vervolgt, richting het bos Donkere Duinen. U kunt bij de eerstvolgende stoplichten oversteken en ziet dan aan de overkant van het parkeerterrein Donkere Duinen de ingang van De Helderse Vallei.
Bereikbaarheid eigen vervoer
Vanuit de richting Alkmaar/Den Oever neemt u op de rijksweg (N250/N9) de afslag 'Julianadorp Zuid/(Strand)'. U blijft de weg naar rechts volgen en slaat linksaf op de Callantsogervaart (borden 'Strand' volgen). U slaat aan het einde, bij de duinen rechtsaf op de Zanddijk. Volg de weg langs de duinen en het natuurgebied Mariendal aan uw rechterhand en rijdt het bosgebied Donkere Duinen in tot net voor de stoplichten. De Helderse Vallei vindt u aan uw rechterhand bij de grote parkeerplaats.

Bij inzet navigatiesysteem: gebruik bezoekadres Den Helder, Jan Verfailleweg 620.

Op de parkeerplaats en op het terrein van De Helderse Vallei staan oplaadpalen voor elektrische fietsen en voertuigen.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Ja.
Tentoonstelling
In het bezoekerscentrum vindt u een permanente expositie waarin u alles kunt ontdekken over de veelzijdigheid van de natuur en het milieu in en om Den Helder. Deze expositie is geschikt voor jong en oud en biedt allerlei kleine en grote ontdekkingen!

Meerdere malen per jaar wordt er een wisselexpositie georganiseerd bij De Helderse Vallei met uiteenlopende onderwerpen. Wilt u weten welke expositie er op dit moment te zien is? Kijk dan op www.deheldersevallei.nl
Activiteiten
Bij De Helderse Vallei kunt u gebruik maken van een veelzijdig aanbod aan activiteiten, zoals lezingen en excursies. Kijk bij actuele activiteiten voor actuele informatie over de activiteiten.
Kinder activiteiten
Elke maand worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd. Daarnaast kunnen ‘rugzakjes’ met opdrachten gehuurd worden en kunt u een kinderfeestje boeken. Kijk bij de kinderactiviteiten op de website voor alle mogelijkheden.
Arrangementen
In samenwerking met organisaties uit de omgeving worden diverse dagjes uit aangeboden die een halve of hele dag kunnen duren.