CloseBezoekerscentrum De Oranjekom

Bezoekerscentrum De Oranjekom


Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekadres
Bij ingang Oranjekom/Oase tegenover de Vogelenzang 21
Vogelenzang
Telefoon
020-6087595
E-mail
bezoekerscentrumoranjekom@waternet.nl
Website
Waternet - Bezoekerscentrum De Oranjekom
Toegangskosten
Dagkaart € 1,50 en jaarkaart € 10,-. Kinderen tot 18 jaar gratis
Algemene informatie

Bezoekerscentrum De Oranjekom is gevestigd in een voormalig pompstation, wat vroeger het water vanuit het duin naar het zuiveringsterrein Leiduin pompte. U kunt hier terecht voor bijvoorbeeld een plattegrond, wandelroutes en leuke tips.

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 tot 17:00 uur.
Maandag gesloten m.u.v. feestdagen.

De dagkaarten zijn te koop bij de automaten die bij de hoofdingang staan of online via awd.waternet.nl. De overige kaarten zijn o.a. te koop bij het bezoekerscentrum.

Volg bij ingang Oase aan de Vogelenzangseweg de borden naar het bezoekerscentrum of volg de gele route die langs het bezoekerscentrum gaat.
Bereikbaarheid openbaar vervoer

Connexxion bus 9 rijdt 1x per uur tussen NS-station Heemstede- Aerdenhout en NS-station Hillegom en komt langs de ingang Oase in Vogelenzang.

Bereikbaarheid eigen vervoer
Het bezoekerscentrum is goed te bereiken met eigen vervoer en er is parkeergelegenheid. Een dagparkeerkaart kost €2. Een jaarparkeerkaart kost €35 en is o.a. verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Het gebied is goed toegankelijk voor rolstoelen, scootmobiels en kinderwagens. Vanaf alle vier de hoofdingangen ligt een verharde klinkerweg.
Activiteiten

Er is altijd wel iets te doen in de Amsterdamse Waterleiding Duinen! Kijk bij de activiteiten voor een actuele activiteitenkalender. 


Verder is er in De Oranjekom allerlei informatie te vinden over het gebied, wandelroutes en plattegronden.  

Kinder activiteiten

Het bezoekerscentrum organiseert kinderexcursies met diverse thema’s. Schoolklassen kunnen aparte afspraken maken. En er zijn een paar mooie routes voor kinderen uitgestippeld als de bomenroute, expeditie damhert en word hulpboswachter. Deze routes zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

Opmerkingen

Honden en fietsen zijn niet toegestaan.