CloseBeheersbureau Groengebied Amstelland

Beheersbureau Groengebied Amstelland


Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekadres
Amsteldijk-Noord 55
1183 TE Amstelveen
Telefoon
020 496 56 56
E-mail
info@groengebied-amstelland.nl
Website
Groengebied Amstelland
Toegangskosten
Gratis
Algemene informatie

Het beheersbureau van Groengebied Amstelland is gevestigd op de Buitenplaats Wester-Amstel en bevindt zich vlakbij Amsterdam en Amstelveen. Er is een oase van rust en natuur te vinden. Groengebied Amstelland is aantrekkelijk voor wandelaars, fietsers maar ook voor zwemmers die in een natuurlijke omgeving willen verblijven.

Openingstijden
Het beheersbureau is open op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. In het weekend gedurende de zomermaanden zijn de openingstijden van 11:00 tot 16:00 uur. In de wintermaanden alleen zondagmiddag vanaf circa 14:00 uur.
Bereikbaarheid openbaar vervoer

Vanaf station Haarlem met bus 175 (richting Bijlmer Arena). Uitstaphalte Brug/Amsteldijk, Amstelveen. Vanaf hier is het nog een kwartier lopen naar het beheersbureau.

Bereikbaarheid eigen vervoer
Vanuit Haarlem:
Op de A9 neemt u afslag Amstelveen Oost/Ouderkerk a/d Amstel (afrit 4). Aan het einde van de afslag slaat u linksaf. Aan het einde bij de stoplichten slaat u rechtsaf. U rijdt nu op de Oranjebaan. Sla voor de brug over de Amstel linksaf, dit is de Amsteldijk-Noord. Hier vindt u het beheersbureau van Groengebied Amstelland op nummer 55.

Vanuit Utrecht:
Volg de A9 richting Amsterdam/Den Haag. Neem afslag Amstelveen Oost/Ouderkerk a/d Amstel. Aan het einde van de afslag slaat u rechtsaf. Bij de stoplichten slaat u weer rechtsaf. U rijdt nu op de Oranjebaan. Sla voor de brug over de Amstel linksaf, dit is de Amsteldijk-Noord. Hier vindt u het beheersbureau van Groengebied Amstelland op nummer 55.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Nee.
Tentoonstelling

Op de buitenplaats worden van eind maart tot eind september wisselende exposities gehouden. Kijk hier voor de actuele exposities.

Activiteiten

In en rondom de buitenplaats zijn tal van activiteiten mogelijk waaronder wandelen, fietsen en kamperen. Ook varen er verschillende pontjes in het gebied. Kijk hier voor actuele activiteiten. Daarnaast worden er regelmatig lezingen en concerten georganiseerd op de Buitenplaats Wester-Amstel.

Kinder activiteiten

Op de Buitenplaats Wester-Amstel worden in de zomervakantie schildermiddagen voor kinderen georganiseerd.