CloseBeheers- en informatiecentrum De Blankert

Beheers- en informatiecentrum De Blankert


Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekadres
Lagendijk 33
1911 MT Uitgeest
Telefoon
0251-311410
E-mail
info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl
Website
Alkmaarder- en Uitgeestermeer
Toegangskosten
Gratis
Algemene informatie
Beheers- en informatiecentrum De Blankert bevindt zich in het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer in Noord-Kennemerland. Dorregeest, De Hoorne, Uiterdam, Pannekoek, De Woudhaven en Zwaansmeer vallen hier ook onder. Het gebied rondom De Blankert is een typisch veenweidegebied.

Bij De Blankert kunt u terecht voor algemene folders, de Pontjes(fiets)- en kanoroutesfolder of voor een overzichtskaart van het gebied.
Openingstijden
Dagelijks van 9:00 tot 12:00 uur.
Bereikbaarheid openbaar vervoer
Vanaf station Uitgeest met bus 163 (richting Alkmaar station via Akersloot), uitstaphalte Molenweg. Vanaf hier is het nog ruim 20 minuten lopen naar het beheers- en informatiecentrum.
Bereikbaarheid eigen vervoer
Vanaf de A9:
Neem afrit 10, ga onderaan linksaf richting Jachthavens (N203/N8), neem na A9 links de afslag Jachthavens/Zwaansmeer (Broekpolderweg). Aan het einde van de Broekpolderweg rechts de Lagendijk op, neem daarna (na de molen) 1e afslag links. Hier ligt De Blankert.

Vanaf A8:
Ga aan het einde van de A8 rechtsaf richting Alkmaar (N246/N8), neem daarna 1e afslag rechts richting Uitgeest, ga onderaan rechtsaf richting Uitgeest (N203/N8), ga ca. 4,5 km. rechtdoor en neem daarna rechts de afslag Jachthavens/Zwaansmeer (Broekpolderweg). Aan het einde van de Broekpolderweg rechts de Lagendijk op, neem daarna (na de molen) 1e afslag links. Hier ligt De Blankert.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Ja.
Activiteiten
Er zijn verschillende activiteiten mogelijk in en rondom De Blanker zoals kanoŽn, zeilen en vissen. Kijk hier voor meer informatie over de activiteiten.
Kinder activiteiten
Het merendeel van de activiteiten is tevens geschikt voor kinderen.