Natuurinformatiepunt Eendenkooi 't Zand

    Natuur- of recreatiegebied
    Eendenkooi ‘t Zand
    Bezoekadres
    Korte Bosweg 47 A 1756 CA 't Zand
    Telefoon
    088-0064455
    E-mail
    info@landschapnoordholland.nl
    Website
    Link

    Toon aanrijroute

    Toegangskosten
    Gratis
    Openingstijden
    Het informatiepunt is alleen toegankelijk bij excursies. Eén maal per jaar is er een open dag. Daarnaast is een groepsbezoek op afspraak mogelijk.
    Bereikbaarheid eigen vervoer
    Vanuit het zuiden: Neem de N9 langs het Noordhollandsch kanaal. Volg de borden naar Anna Paulowna N249, maar rijd ’t Zand in bij de rotonde. Houd na de rotonde rechts aan en volg de bochten in de Koning Willem II-weg. De eerste weg rechts is de Korte Bosweg. Na 800 meter ligt de eendenkooi aan uw linkerhand. Vanuit het noorden: Volg de N9 langs het Noordhollandsch Kanaal en volg de borden naar ’t Zand. Steek de vlotbrug over en ga rechtdoor (Keinsmerweg). Sla na 200 meter in het dorp linksaf de Korte Bosweg in. Na 1,4 km ligt de eendenkooi aan uw linkerhand.
    Toegankelijkheid voor mindervalide personen
    Ja.
    Tentoonstelling
    Het informatiepunt beschikt over fotopanelen die een indruk van de eendenkooi geven en vitrines met opgezette dieren.
    Activiteiten
    Rondleidingen en excursies georganiseerd door de kooiker waarin wordt getoond hoe het vangen van eenden vroeger in zijn werk ging. Er zijn tevens thema-excursies over insecten, waterdieren, stinsenplanten of vleermuizen. De excursieprijzen bedragen €6 voor Beschermers en €7 voor Niet Beschermers. Ook is het mogelijk om een zaal te huren voor vergaderingen.
    Arrangementen
    Vergaderarrangement (vanaf 8 personen) - €35 p.p., inclusief gebruik ruimte, koffie/thee/koek/sap en een uitgebreide biologisch dynamische lunch bestaande uit zelfgebakken sneden brood, overheerlijk belegd. Daarbij melk, karnemelk en vruchtensap.
    Opmerkingen
    Honden zijn niet toegestaan.
    Bron
    IVN Consulentschap Noord-Holland