CloseThijsse Tour, natuurhistorische fiets- en wandelexcursie

Thijsse Tour, natuurhistorische fiets- en wandelexcursie


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
Thijsse Tour, fiets- en wandeltocht door Zuid-Kennemerland 

Jac. P. Thijsse, de aartsvader van de natuurbescherming in Nederland, introduceerde ruim honderd jaar geleden de “natuursport”, het zelf de vrije natuur intrekken en je dan verwonderen over bloemen, planten, vogels, insecten en andere dieren en ontdekken hoe ze onderling van elkaar afhankelijk zijn. Hij woonde meer dan zijn halve leven in Zuid-Kennemerland en trok er talloze malen de natuur in.
In de Thijsse Tour treed je in de voetsporen van Thijsse en ga je al fietsend en wandelend terug in de tijd. Een deskundige gids neemt je mee in een unieke natuurhistorische beleving, langs oude woningen van Thijsse, de heemtuin Thijsse’s Hof en de Thijsse bosjes in het Nationaal Park.

Deze Thijsse tour vindt plaats op de verjaardag van Jac. P. Thijsse, die 25 juli 1965 in Maastricht werd geboren. Een extra reden om stil te staan bij het leven van deze grote man, die de natuur in Nederland op de kaart heeft gezet.

Tot slot kun je genieten van een heerlijke biologische lunch.


Fietsen kun je huren bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen ŕ € 13,50 per fiets.
Lunch is bij de prijs inbegrepen (evt. dieetwensen vooraf aangeven).


Programma

Vanaf 10.00 uur is het Bezoekerscentrum en het Duincafé geopend. 

10.30 – 13.00 uur: Fietstocht door het duin en langs markante plekken (o.a. oude villawijk, Thijsse’s Hof) rondom het Nationaal Park. Onderweg neemt de gids je mee in de historie van Thijsse. Bij Thijsse’s Hof stappen we af voor een uitgebreide rondleiding.

13.00 – 14.00 uur: Biologische lunch bij het Duincafé met broodjes gezond en drankjes. Voor de gids de gelegenheid om nog meer over Thijsse te vertellen.

Lees meer op deze pagina. De Thijsse Tour is ook te boeken als groepsuitje.
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Zeeweg 12, 2051 EC Oveveen, verzamelpunt: balie van Bezoekerscentrum De Kennemerduinen
Kosten
Volwassenen: € 15,00
Bron
  • Nationaal Park Zuid-Kennemerland