Natuurwerkdag - Zonnige zoom creëren

  Natuur- of recreatiegebied
  Noordhollands Duinreservaat / Duinen bij Castricum
  Website
  Link
  Beschrijving

  Sluit je aan bij meer dan 15.000 enthousiaste deelnemers tijdens de Nationale Natuurwerkdagen op 3 en 4 november! De Natuurwerkdag is een initiatief van de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. Al 23 jaar organiseren we elke eerste vrijdag én zaterdag van november op meer dan 500 plekken in Nederland klussen die bijdragen aan de natuur. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Samen zetten trotse vrijwilligers in heel Nederland de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.

  Werk mee voor behoud van ons mooie duingebied
  Het duingebied staat continu onder druk. Als natuurbeheerder wil PWN het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren graag behouden. Hiervoor onderhouden we de natuur. En hierbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Op verschillende zaterdagen vanaf oktober tot halverwege maart (dus buiten het broedseizoen) organiseren wij duinwerkdagen. Op een duinwerkdag werk je samen met andere vrijwilligers onder de deskundige begeleiding van onze Natuuronderhoudsmedewerker en zorg je voor het behoud van de mooie natuur in het duin. Ook vertellen we meer over hoe wij de natuur in het duin beheren.

  De werkzaamheden 
  De werkzaamheden zijn erop gericht om de soortenrijkdom aan insecten en planten en vogels te vergroten, kenmerkende duinvegetatie meer ruimte te geven en de natuurwaarden van het duingebied in stand te houden. Hierbij kun je denken aan struiken verwijderen, bosranden snoeien, bomen zagen/uitsteken, stuifkuilen beheer en exoten verwijderen.

  Gereedschap en soep 
  De werkzaamheden beginnen om 10.00 uur en duren tot 15.00 uur. Hier valt een lunchpauze in van een half uur. Als jij zorgt voor warme kleding, stevig schoeisel en een eigen lunchpakket, dan zorgen wij voor koffie, thee, limonade en soep. Ons onderhoudsteam van de sector Natuur en Beleving zorgt ook voor voldoende gereedschap, werkhandschoenen en deskundige begeleiding.

  Locatie/startpunt
  Verzamelen op parkeerplaats Zanderij, achter station Castricum, langs de kaasfabriek, op de T-splitsing linksaf richting het duin
  Kosten
  Deelname is gratis.
  Aanmeldinformatie

  Tip: Geef je op samen met je (klein)kinderen vanaf 13 jaar, buurman, buurvrouw, familie of collega’s. Het is niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk om samen te werken aan de natuur. Aantal plekken beschikbaar: 12, vanaf 4 aanmeldingen gaat het door. Aanmelden verplicht via http://www.pwn.nl/activiteiten

  Georganiseerd door PWN.

  Start datum Eind datum Start tijd Eind tijd Dagen
  Bron
  PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland