Natuurwerkdag - Dennen zagen

  Natuur- of recreatiegebied
  Nationaal Park Zuid-Kennemerland / De Kennemerduinen
  Website
  Link
  Beschrijving

  Sluit je aan bij meer dan 15.000 enthousiaste deelnemers tijdens de Nationale Natuurwerkdagen op 3 en 4 november! De Natuurwerkdag is een initiatief van de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. Al 23 jaar organiseren we elke eerste vrijdag én zaterdag van november op meer dan 500 plekken in Nederland klussen die bijdragen aan de natuur. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Samen zetten trotse vrijwilligers in heel Nederland de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.

  Werk mee voor behoud van ons mooie duingebied
  Het duingebied staat continu onder druk. Als natuurbeheerder wil PWN het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren graag behouden. Hiervoor onderhouden we de natuur. En hierbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Op verschillende zaterdagen vanaf oktober tot halverwege maart (dus buiten het broedseizoen) organiseren wij duinwerkdagen. Op een duinwerkdag werk je samen met andere vrijwilligers onder de deskundige begeleiding van onze Natuuronderhoudsmedewerker en zorg je voor het behoud van de mooie natuur in het duin. Ook vertellen we meer over hoe wij de natuur in het duin beheren.

  De werkzaamheden 
  De werkzaamheden zijn erop gericht om de soortenrijkdom aan insecten en planten en vogels te vergroten, kenmerkende duinvegetatie meer ruimte te geven en de natuurwaarden van het duingebied in stand te houden. Hierbij kun je denken aan struiken verwijderen, bosranden snoeien, bomen zagen/uitsteken, stuifkuilen beheer en exoten verwijderen.

  Gereedschap en soep 
  De werkzaamheden beginnen om 10.00 uur en duren tot 15.00 uur. Hier valt een lunchpauze in van een half uur. Als jij zorgt voor warme kleding, stevig schoeisel en een eigen lunchpakket, dan zorgen wij voor koffie, thee, limonade en soep. Ons onderhoudsteam van de sector Natuur en Beleving zorgt ook voor voldoende gereedschap, werkhandschoenen en deskundige begeleiding.

   

  Locatie/startpunt
  Verzamelen op parkeerplaats Koevlak Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, langs de Zeeweg van Overveen naar Bloemendaal aan Zee (ingang Koevlak, betaald parkeren).
  Kosten
  Alle leeftijden gratis
  Aanmeldinformatie

  Geef je op samen met je (klein)kinderen vanaf 13 jaar, buurman, buurvrouw, familie of collega’s. Het is niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk om samen te werken aan de natuur. Aantal plekken beschikbaar: 12, vanaf 4 aanmeldingen gaat het door. Aanmelden verplicht.

  Graag aanmelden via de link 

  http://www.pwn.nl/activiteiten

  Start datum Eind datum Start tijd Eind tijd Dagen
  Bron
  PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland