Mad Science - Zinderend Zonnestelsel

  Natuur- of recreatiegebied
  Noordhollands Duinreservaat / Duinen bij Castricum
  Website
  Link
  Beschrijving

  Mad Science - Zinderend zonnestelsel om 11:00 uur 

  Kijk jij 's nachts ook wel eens door de gordijnen naar buiten en denk je; wat is daar toch allemaal? De Aarde kennen we op ons duimpje, maar er zijn nog veel meer planeten in ons zonnestelsel en vandaag leer je ze beter kennen. Ze draaien met z’n allen rondje na rondje om de zon. Er zijn er vier, die zijn zo groot, die worden zelfs de gasreuzen genoemd. Waarom? De gekke professoren van Mad Science helpen je daar achter te komen en je gebruikt deze kennis bij het maken van een zeepsopmodel van het zonnestelsel! 

  Duur: ongeveer 60 minuten
  Reserveren is verplicht.

  Deze activiteit wordt gegeven onder begeleiding van Mad Science. Begeleiders kunnen vanaf de zijlijn meekijken, maar begeleiders van zelfstandige kinderen kunnen ook in het centrum een kijkje nemen, een wandelingetje doen of een kopje koffie gaan drinken.

  Mad Science - Atmosfeer en verder om 12:30 uur

  Als je naar de lucht kijkt, overdag of in de nacht, waar kijk je dan eigenlijk naar? Wat zijn de eigenschappen van de atmosfeer van onze Aarde, oftewel de luchtlagen die zich daaromheen bevinden? Tijdens een aantal korte onderzoeken wordt optimaal gebruik gemaakt van deze atmosfeer. Hoe beweegt lucht eigenlijk van een hogedrukgebied naar een lagedrukgebied? De kids ontdekken dit zelf door te experimenteren met dit natuurkundige fenomeen. Aan het eind van deze leuke workshop weet je meer over onze atmosfeer en die van andere planeten in ons zonnestelsel en kun je vast en zeker antwoord geven op de vraag: Zouden wij mensen op een andere planeet kunnen overleven?

  Duur: ongeveer 60 minuten
  Reserveren is verplicht.

  Deze activiteit wordt gegeven onder begeleiding van Mad Science. Begeleiders van zelfstandige kinderen gaan bij voorkeur in het centrum een kijkje nemen, een wandelingetje doen of een kopje koffie drinken tijdens de workshop.

  Locatie/startpunt
  Bezoekerscentrum De Hoep, Johannisweg 2, langs de Zeeweg van Castricum naar Castricum aan Zee
  Kosten
  Mad Science - zinderend zonnestelsel voor kinderen vanaf 6 jaar € 5,- per persoon Mad Science - Atmosfeer en verder voor kinderen vanaf 8 jaar € 5,- per persoon
  Aanmeldinformatie

  Via ons boekingsprogramma op www.pwn.nl/activiteiten kunt u direct reserveren, tot minimaal 2 dagen van tevoren. Excursielijn: 0251-661066 is 7 dagen per week bereikbaar van 9 tot 17 uur.

  Start datum Eind datum Start tijd Eind tijd Dagen
  Bron
  PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland