Duinwerkdag

  Natuur- of recreatiegebied
  Noordhollands Duinreservaat / Duinen bij Bergen
  Website
  Link
  Beschrijving

  Werk mee voor behoud van ons mooie duingebied
  Het duingebied staat continu onder druk. Als natuurbeheerder wil PWN het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren graag behouden. Hiervoor onderhouden we de natuur. En hierbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Op verschillende zaterdagen vanaf oktober tot halverwege maart (dus buiten het broedseizoen) organiseren wij duinwerkdagen. Op een duinwerkdag werk je samen met andere vrijwilligers onder de deskundige begeleiding van onze Natuuronderhoudsmedewerker en zorg je voor het behoud van de mooie natuur in het duin. Ook vertellen we meer over hoe wij de natuur in het duin beheren.

  De werkzaamheden 
  De werkzaamheden zijn erop gericht om de soortenrijkdom aan insecten en planten en vogels te vergroten, kenmerkende duinvegetatie meer ruimte te geven en de natuurwaarden van het duingebied in stand te houden. Hierbij kun je denken aan struiken verwijderen, bosranden snoeien, bomen zagen/uitsteken, stuifkuilen beheer en exoten verwijderen.

  Gereedschap en soep 

  De werkzaamheden beginnen om 10.00 uur en duren tot 15.00 uur. Hier valt een lunchpauze in van een half uur. Als jij zorgt voor warme kleding, stevig schoeisel en een eigen lunchpakket, dan zorgen wij voor koffie, thee, limonade en soep. Ons onderhoudsteam van de sector Natuur en Beleving zorgt ook voor voldoende gereedschap, werkhandschoenen en deskundige begeleiding.

  Aanmelden
  U kunt zich via deze advertentie aanmelden voor de volgende data. Let u goed op de locatie en de activiteit waarvoor u zich opgeeft, dit staat niet meer bij de data in het inschrijfformulier.

  Klus Heide beheer op 30-09-2023 en 28-10-2023

  Klus Onderhoud kanaal, opslag verwijderen op 13-01-2024 en 03-02-2024

  Locatie/startpunt
  Parkeerplaats Uilenvangersweg, Zeeweg 2, 1861 PZ Bergen
  Kosten
  De activiteit is gratis geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Aanmelden is noodzakelijk!
  Aanmeldinformatie

  Via ons boekingsprogramma op www.pwn.nl/activiteiten kunt u direct reserveren, tot minimaal 2 dagen van tevoren.

  Excursielijn: 0251-661066 is 7 dagen per week bereikbaar van 9 tot 17 uur.

   

  Start datum Eind datum Start tijd Eind tijd Dagen
  Bron
  PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland