30 oktober Nacht van de nacht - avondwandeling bij Heemskerk

  Natuur- of recreatiegebied
  Noordhollands Duinreservaat / Duinen bij Heemskerk
  Website
  Link
  Beschrijving

   

  Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober 2021. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en de gevolgen van lichtvervuiling. 

  Er zijn in totaal 8 wandelingen gepland met de starttijden; 19:00 uur, 19:15 uur, 20.30 uur en 20.45 uur. De wandeling duurt ongeveer 60 minuten en is ruimte voor 160 bezoekers. Voor deze excursie dient u zich aan te melden via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nachtheemskerk.

  Vanaf parkeerplaats Oudendijk wandelt u met een boswachter van PWN door het beschermd natuurgebied. De boswachter neemt u mee naar de mooiste stekjes in dit gebied en tijdens deze wandeling komt u langs diverse educatieve elementen waar experts u vertellen over het nachtleven van dieren, lichthinder en de sterrenwereld. Deze avond is er extra aandacht voor de vogeltrek, een actueel onderwerp en ook te zien op de tentoonstelling bij Bezoekerscentrum De Hoep dit najaar. De wandeling sluiten we af met een lekkere warme chocolademelk.

  De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 6 jaar die goed ter been zijn, honden zijn niet toegestaan. Voor deze excursie is een duinkaart verplicht, deze kunt u aanschaffen bij de PWN automaat op de parkeerplaats. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is, zaklampen zijn niet toegestaan. Denk aan het milieu en kom op de fiets. We zien u daar!

  Locatie/startpunt
  Parkeerplaats Oudendijk, Heemskerk
  Kosten
  Voor alle leeftijden, deelname is gratis.
  Aanmeldinformatie

  n.v.t.

  Start datum Eind datum Start tijd Eind tijd Dagen
  Bron
  PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland