Hooglandercollege: Fietsexcursie met de boswachter

  Natuur- of recreatiegebied
  Noordhollands Duinreservaat / Duinen bij Egmond
  Website
  Link
  Beschrijving

  Onze boswachter gaat met u op pad om u alles te vertellen over de hooglanders in het gebied. Hoe gaat u met ze om, waarom staan ze hier eigenlijk, hoe gedragen ze zich? Zelfs als u ze onverhoopt niet ziet tijdens de excursie, weet u voortaan hoe u de dieren veilig kunt passeren.

  In grote delen van het Noordhollands Duinreservaat lopen Schotse hooglanders. De Schotse Hooglanders kunnen ons nog wel eens verrassen met hun aanwezigheid. Sommige bezoekers zijn op hun hoede, of zelfs bang, als een van deze imposante dieren het pad kruist. Anderen zijn geïnteresseerd in de grote grazers en maken het liefst een mooie foto voor op Social Media. Tijdens dit 'Hooglandercollege' vertelt de PWN boswachter wat je wel of niet kunt doen als je geconfronteerd wordt met deze dieren.

  U dient uw eigen fiets mee te brengen naar het vertrekpunt, voor 25 juli is dit Ingang Noorderstraat. 

  Het 'buitencollege’ over de hooglanders is voor iedereen interessant, wij adviseren echter vanaf 12 jaar omdat het fietsexcursie van 1,5 uur betreft. 

  Locatie/startpunt
  Duiningang Kraaienest, Heemskerk Locatie: Heemskerk, parkeerterrein Kraaiennest, Beverwijkerstraatweg tussen Heemskerk en Castricum, bij de stoplichten bij de Patatoloog het duin in, en daarna direct rechtsaf. Bushalte Kruisberg.
  Kosten
  Vanaf 12 jaar 4,50 per persoon
  Aanmeldinformatie

  Via ons boekingsprogramma op www.pwn.nl/activiteiten kunt u direct reserveren, tot minimaal 2 dagen van tevoren. Excursielijn: 0251-661066 is 7 dagen per week bereikbaar van 9 tot 17 uur.

  Start datum Eind datum Start tijd Eind tijd Dagen
  Bron
  PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland