Literaire natuurwandeling Amsterdam-West

Beschrijving

In 2020 organiseert Anne-Mariken Raukema zes literaire natuurwandelingen in Amsterdam. Karine Klappe, een zeer ervaren natuurgids van het IVN, verzorgt het stadsnatuurdeel van de wandelingen. Elke vierde zaterdagmiddag van de oneven maanden kun je op stap met Anne-Mariken en Karine.

Dat in elk stukje bebouwd Amsterdam bijzondere planten, heesters en bomen te vinden zijn, bewees Arend Wakker tijdens de literaire natuurwandelingen van de afgelopen jaren. Karine Klappe zal er dit jaar net zo aanstekelijk over vertellen. De literaire fragmenten die tijdens de wandeling worden voorgelezen hebben betrekking op de wijk, de natuur en de schrijvers die er wonen, woonden of er over schreven. Na afloop krijgen alle deelnemers een print mee met de literaire fragmenten, gedichten en namen van de bijzonder bomen, struiken en planten. De rondwandelingen duren ongeveer anderhalf uur en beginnen altijd om 13.00 uur. Het beginpunt is tevens het eindpunt. De wandelingen gaan altijd door, ongeacht het weer. Stevige wandelschoenen aandoen is handig.

Verzamelpunt
De laatste literaire natuurwandeling van dit jaar begint en eindigt op de hoek van de Postjesweg en de Hoofdweg. Daar stopt onder andere tram 17. Deze wandeling, op zaterdag 28 november, voert door de Baarsjes en het Rembrandtpark.

Informatie en aanmelden
De wandeling is gratis – een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het maximaal aantal deelnemers is 20; in verband met de coronamaatregelen wordt de groep in tweeën gesplitst. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dat kan bij Anne-Mariken Raukema, amraukema@icloud.com.

Foto: Truus, Bob & Jan too!CC BY-NC 2.0

Aanmeldinformatie
Wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Start datum Eind datum Start tijd Eind tijd Dagen
Bron
IVN Consulentschap Noord-Holland