Bosbaden met het IVN

  Website
  Link
  Beschrijving

  De werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid-Kennemerland organiseert op tweede pinksterdag maandag 1 juni 2020 van 10.00-12.00 uur een ontspannende en meditatieve boswandeling in het Haarlemmermeerse Bos. Maak ook kennis met deze uit Japan afkomstige vorm van natuurbeleving en wandel gezellig mee, deelname is gratis. We starten voor de deur bij restaurant Papa’s Beach House aan de IJweg 961 in Hoofddorp.

   

  Ben jij al bekend met de term Bosbaden? In Japan weet men het al langer: de weg naar een gezonder, productiever en gelukkiger leven leidt door het bos. Meditatieve boswandelingen zijn er een populaire therapie tegen stress, futloosheid en andere kwalen.
  Volgens het Japanse principe Shinrin-yoku (bosbaden) heeft de natuur niet alleen het vermogen haar bezoekers te verwonderen en te laten ontspannen, maar vergroot zij ook hun fysieke, mentale en emotionele welzijn.

   

  Bij deze excursie gaat het niet zozeer om het wandelen zelf, maar meer over de wonderbaarlijke relatie tussen de natuur, ons lichaam, onze geest en onze ziel.
  Tijdens deze 2 uur durende wandeling staan we regelmatig stil voor een eenvoudige oefening, waarbij je leert om de omgeving bewuster waar te nemen en trainen we alle zintuigen. Ervaar zelf hoe je via de natuur weer in verbinding kunt komen met jezelf. Eenvoudige oefeningen worden afgewisseld met leuke weetjes over de natuur en de omgeving. Laat je verrassen en inspireren.

  Ben jij benieuwd hoe je de kunst van het bosbaden kunt toepassen in jouw eigen leven? Wandel dan gezellig met ons mee!  

  Voor meer informatie kunt u zich richten tot Ester Saelman:  ester.saelman.1@gmail.com of 06-20554887.
  Aanmelden vooraf is niet nodig maar mag wel. Deelname is gratis.

  Vertrekpunt: Voor de deur bij restaurant Papa’s Beach House aan de IJweg 961 in Hoofddorp.
  Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

  Start datum Eind datum Start tijd Eind tijd Dagen
  Bron
  IVN Consulentschap Noord-Holland