CloseTOP Schellinkhout

TOP Schellinkhout


Locatie TOP
P aan De Laan
1697 KX Schellinkhout
Regio
Beschrijving omgeving

Schellinkhout is een prachtig lintdorpje aan het Markermeer tussen Hoorn en Wijdenes. De hoofdweg loopt als een slingerweg door het dorp langs vele mooie boerderijen en landerijen, wat het dorp de bijnaam ‘dorp met de drieŽndertig bochten’ heeft bezorgd. Het dorp staat verder bekend om zijn recreatiegebied aan het Markermeer. Door de geleidelijk aflopende oever blijft het water lang ondiep en is de kust hier aantrekkelijk als zwemplek voor gezinnen en als watersportlocatie voor surfers.

Aanwezige routes

Welke routes kan ik fietsen?

Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. Het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf TOP Schellinkhout is 62.

Westfriese Omringdijk (126 km) is een regionale langeafstandsroute die de dijk volgt en die u dit provinciale monument in zijn geheel laat beleven.

Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. Langs TOP Schellinkhout lopen twee LF-routes:

Welke routes kan ik wandelen?

Hier treft u gemarkeerde wandelroutes van het wandelnetwerk regio Westfriesland.

In de omgeving loopt ook het†Zuiderzeepad (LAW 8), een langeafstandswandelroute rond het IJsselmeer met een lengte van 400 km. De route†is in beide richtingen bewegwijzerd.

  • Etappe 1 gaat van Enkhuizen naar Wijdenes (17 km)
  • Etappe 2†gaat van Wijdenes via Schellinkhout en Hoorn naar Scharwoude (15 km)

Welke routes kan ik varen?

Het vaarroutenetwerk Westfriesland maakt de regio op een aantrekkelijke manier toegankelijk.

Het vaarroutenetwerk Westfriesland is bewegwijzerd door middel van knooppunten en sluit aan op het sloepennetwerk. Het vaarroutenetwerk Westfriesland is vooral geschikt voor kleinere boten; de boten die gebruikmaken van het sloepennetwerk zijn in een aantal gevallen te groot voor het Westfriese vaarroutenetwerk. Bekijk daarom van tevoren de doorvaarthoogtes en dieptes op de app en de routeplanner van www.sloepennetwerk.nl of op www.vaarroutenetwerk.nl.

Behalve met een sloep kunt u in de omgeving van Hoorn ook met een fluisterboot (of ‘miespelskuit’) varen.

Beschrijving voorzieningen

Waar kan ik iets eten of drinken?

Waar vind ik Rustpunten?

Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

Kijk voor meer informatie over bezienswaardigheden op www.westfriesland.nl (Musea & attracties). Meer leuke activiteiten en evenementen in de wijde regio vindt u op www.hollandbovenamsterdam.com.

Een sloep of (fluister)boot huren kan bij:

Waar kan ik overnachten?

In de omgeving van Hoorn en Oosterleek zijn diverse overnachtingsmogelijkheden, campings, recreatieparken en leuke bed & breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.westfriesland.nl (Overnachtingen) en www.bedandbreakfast.nl.

Bron
  • Recreatie Noord-Holland