CloseTOP Driemond

TOP Driemond


Locatie TOP
P bij Stammerlandweg
Amsterdam -Zuidoost
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Beschrijving omgeving

Driemond

Driemond ligt in de Gemeenschapspolder aan het kruispunt van drie riviertjes: het Gein, de Gaasp en de Smal Wezip. De laatste is oorspronkelijk een zijriviertje van de Vecht, maar sinds de negentiende eeuw doorkruist het Amsterdam-Rijnkanaal deze verbinding. In de jaren negentig is in de Gemeenschapspolder het Diemerbos aangelegd, dat nog volop in ontwikkeling is. Langs de spoorlijn ligt een waterrijk en open bosgebied, waar u meestal laarzen nodig heeft voor een wandeling. Dicht bij Driemond is het historische open weidelandschap bewaard gebleven. Daar loopt het Gaaspermolenpad, dat vanaf de bosrand naar de Gaaspermolen voert.

Aanwezige routes

Welke routes kan ik fietsen?

Er is een netwerk van fietspaden in het Diemerbos. Zo kunt u vanaf Driemond langs de Gaaspermolen naar de bosrand van het Diemerbos fietsen aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk.

Rond Gaasp en Geinroute (15 km)

QR route Stelling van Amsterdam: Zuidoostfront (29,4 km)

Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen en zelf het aantal kilometers bepalen dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. Het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf TOP Driemond is 65.

Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. De Zuiderzeeroute (LF21, LF22 en LF23, samen 400 km) gaat rondom de voormalige Zuiderzee, nu het IJsselmeer. Het traject van de LF23 loopt ten noorden van de A1 langs het IJmeer.

Welke routes kan ik wandelen?

Er lopen diverse geasfalteerde en niet geasfalteerde wandelpaden bij Driemond waar u rustig kunt wandelen.

Gaasperzoomroute (13 km), het is mogelijk dat u onderweg enkele verouderde zeskante ANWB-bordjes tegenkomt; deze kunnen voor verwarring zorgen, negeer daarom de bordjes en volg de routebeschrijving.

Streekpad Stelling van Amsterdam, SP9, etappe 6 loopt van Nessersluis via Abcoude tot Driemond (20 km) en etappe 7 loopt Driemond naar Muiden (17,5 km).

Floris V-pad, LAW 1, etappe 1 loopt van Amsterdam Dam naar Weesp (16 km).

Trekvogelpad, LAW 2, etappe 6 gaat van Ransdorp naar Amsterdam Gaasperpark (19 km).

Zuiderzeepad, LAW 8, etappe 7 gaat van Amsterdam Flevopark naar Muiderberg (17 km).

Het wandelnetwerk van Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op www.wandelnetwerknoordholland.nl

Welke routes kan ik varen?

U kunt zeilen, surfen, roeien en kanoën op de Gaasperplas. Er is een zeilvereniging en een kanovereniging. De eerste Hollandse Drakenboot Club is gevestigd aan de westzijde van het plas en er is een surfvereniging aan de zuidzijde van de plas.

Er zijn diverse vaarroutes door Amstelland. Zo kunt u varen over de Gaasp en de Weespertrekvaart naar Amsterdam of over het Gein naar Abcoude. Vanuit Weesp kan over de Vecht worden gevaren. Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Het sloepennetwerk Amsterdam/Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op de website.

Overige activiteiten

Waar vind ik Rustpunten?

Ga naar www.rustpunt.nu en bereken je route met de Rustpuntzoeker.

Beschrijving voorzieningen

Waar kan ik iets eten of drinken?

Waar kan ik een sloep, boot of kano huren?

Waar kan ik overnachten?

In de regio zijn leuke Bed & Breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl.

 

Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

Kijk voor overige activiteiten in Amstelland op www.groengebied-amstelland.nl.

 

Bron
  • Recreatie Noord-Holland