CloseTOP Buitenhuizen

TOP Buitenhuizen


Locatie TOP
Kanaaldijk
1566 PA Assendelft
Regio
Beschrijving omgeving

Buitenhuizen – aan het Noordzeekanaal

Pontplein Buitenhuizen ligt op een punt waar de Noorder IJ- en Zeedijk grenst aan het Noordzeekanaal, op de overgang van het zeekleilandschap van het voormalige IJ en het veenweidelandschap van Laag Holland. Het is vernoemd naar een voormalig schiereiland in het IJ, polder Buitenhuizen. In de omgeving zijn het oude lintdorp Assendelft en Park Nauerna een bezoekje waard. Het pontveer verzorgt de oversteek over het Noordzeekanaal naar het recreatiegebied Spaarnwoude. De oversteek is ook onderdeel van de fietsroute langs de Stelling van Amsterdam.

Aanwezige routes

Welke routes kan ik fietsen?

 

Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De dichtstbijzijnde knooppunten vanaf TOP Buitenhuizen zijn 10 en 67.

Welke routes kan ik wandelen?

Hier treft u gemarkeerde rondwandelingen van het wandelnetwerk regio Laag Holland, startpunt Buitenhuizen.

Daarnaast kunt u nog meer mooie wandelroutes vinden op http://www.zaanstreek.nl/bezoeken/ontdek-de-zaanstreek/wandelen/ of op www.hollandroute.nl/wandelen/.

Langeafstandswandelroutes:

  • Noord-Hollandpad (270 km) van Texel naar Huizen. Etappe 9 loopt van Krommenie tot Halfweg ( 23.8 km).
  • Streekpad Stelling van Amsterdam (SP9) (135 km) over en langs de voormalige verdedigingslinie rondom Amsterdam. Etappe 3 loopt van Krommenie tot Spaarndam (20,1 km)

Welke routes kan ik varen?

Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Er is ook een handige app ontwikkeld, te vinden onder ‘Sloepennetwerk’ in de App Store of Google Play. Hiermee heeft u de routekaarten altijd bij de hand.

Beschrijving voorzieningen

Waar kan ik iets eten of drinken?

Waar vind ik Rustpunten?

Ga naar www.rustpunt.nu en bereken je route met de Rustpuntzoeker.

Waar kan ik een sloep huren?

Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

Kijk voor meer leuke activiteiten en evenementen in de regio Laag Holland op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl en www.spaarnwoude.nl, of op www.laagholland.com.

 

Bron
  • Recreatie Noord-Holland