CloseNatuurmuseum Westflinge

Natuurmuseum Westflinge


Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekadres
Kerkplein 2
1834 AD Sint Pancras
Telefoon
072-5643947
E-mail
info@museumwestflinge.nl
Website
Natuurmuseum Westflinge
Toegangskosten
Volwassenen €2,50. Kinderen t/m 12 jaar €1,50.
Algemene informatie

Natuurmuseum Westflinge is een regionaal Natuurmuseum dat zich richt op de ontstaansgeschiedenis van de regio midden West-Friesland met ook de daarbij behorende rijk geschakeerde flora en fauna. In prachtige diorama's en verschillende uitstallingen wordt uitgelegd hoe het landschap is ontstaan en welke dieren er hebben geleefd. De doelstelling van de Stichting Natuurmuseum Westflinge is het duurzaam ter beschikking hebben van een representatieve collectie, met betrekking op de natuur en in het bijzonder op de streek midden Noord-Holland. Westflinge streeft ernaar de bezoeker meer inzicht en kennis te verschaffen in de natuur in het algemeen en die van de regio.

Openingstijden
Van 1 maart tot 1 november iedere zondag van 13:30 tot 16:30 uur. Groepen vanaf 10 personen kunnen elke dag op afspraak het museum bezoeken.
Bereikbaarheid openbaar vervoer

Vanaf NS station Alkmaar met bus 10 richting Oudkarspel Haagwinde, halte Kerkplein, Sint Pancras.

Bereikbaarheid eigen vervoer
Het museum ligt in Sint Pancras en is vanuit het zuiden bereikbaar via de rondweg om Alkmaar of vanuit het noorden via de N242 en Langedijk.

Voor fietsers is het museum bereikbaar vanaf Alkmaar via Oudorp en vanaf Koedijk en het Recreatiemeer Geestmerambacht via de gemeente Langedijk.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Niet toegankelijk voor rolstoelen.
Tentoonstelling

In prachtige diorama’s en verschillende uitstallingen is te zien hoe het landschap is ontstaan en welke dieren er hebben geleefd - van gesteenten en mineralen tot fossielen en vlinders. U reist als het ware door de tijd middels onderstaande tentoonstellingen: •Natuur en historie in en rond het Geestmerambacht. •Archeologische opgravingen in het Geestmerambacht. •Vlinders in 3D fotografie. •Giftige zeeslakken. Daarnaast beschikt het museum over een jeugdvitrine waarin onder andere geodes, mineralen en schelpen te zien zijn. De inhoud is afkomstig van een jeugdige verzamelaar.

Activiteiten

Er zijn rondleidingen en lezingen door het museum. De kosten hiervoor bedragen €15.

Kinder activiteiten

Scholen kunnen gebruik maken van educatieve rondleidingen voor hun leerlingen. Ook beschikt het museum over leerplekken om Noordzee schelpen, gesteenten en insecten te determineren, een bibliotheek met natuurboeken, een educatieve jeugdhoek, speciale natuurfilms en leuke puzzeltochten.

Arrangementen

De volgende arrangementen worden het gehele seizoen georganiseerd: •Educatief arrangement inclusief lunch en varen Westflinge - Martkzicht. •Fietsarrangement Westflinge - Molengroet. •Koik op Langedoik.