CloseZo 28 januari: Duizenden vogels bij het Kooyhoekschor op Balgzand

Zo 28 januari: Duizenden vogels bij het Kooyhoekschor op Balgzand


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
Vandaag de gids u mee naar het Kooyhoekschor op Balgzand. Daar is het altijd een enorme drukte, ook in de winter. Als de vloed op komt verlaten de vogels het wad om op de schorren of achter de dijk uit te rusten. Dan zijn er soms spectaculaire groepen te bekijken.

Wat kunt u zien?
Van soorten als kanoet bonte strandloper vliegen er vaak duizenden rond. Een deel van de vogels blijft hier zolang het niet hard vriest. Dat zijn bijvoorbeeld zangvogeltjes zoals de frater. Maar ook de pijlstaart. De meeste vogels blijven hier een tijdje en trekken daarna door naar zuidelijke streken. Zo heeft het Balgzand wel iets van een luchthaven met verschillende reizigers en bestemmingen.
Voor beginnende vogelaars is dit een prachtige excursie. Koffie en thee staan voor u klaar en het informatiecentrum is voor en na de excursie open.Tip van de boswachter: Neem een verrekijker mee, dan geniet u veel meer!
Tijd: 13.30-15.30.
Vertrekpunt: Informatiepunt Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: 7,-, Beschermers 4,-. Kinderen tot 12 jaar 3,-, van Beschermers 2,-. U kunt zich hieronder aanmelden en betalen, maar ter plekke aanmelden en betalen kan ook. In samenspraak met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. De wandeling (of fietstocht) en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook wel vogels te zien.
Foto: Kanoeten en vogelwolk, Gerard Bos.
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Informatiepunt ít Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten
Volw: 7.00 Beschermers: 4.00 Kinderen: 3.00 Kinderen met beschermerskorting: 2.00
Bron
  • Landschap Noord-Holland