CloseZa 5 mei: Vogelkijkdag bij waterberging Twisk

Za 5 mei: Vogelkijkdag bij waterberging Twisk


Soort
  • Evenement / themabijeenkomst / voorstelling
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
De vogelkijkdag bij Twisk is inmiddels een leuke traditie. De waterberging is een prachtige plek om vogels te bekijken. We organiseren dit samen met leden van de afd. Hoorn/West-Friesland.

Wat kunt u meemaken? Tussen grote groepen grauwe gans, wilde eend en kievit gaan we op zoek naar minder alledaagse soorten. Er is bijvoorbeeld kans op zomertaling, kemphaan, oeverloper en gele kwikstaart. We gaan de lucht afzoeken naar een cirkelende buizerd, bruine kiekendief, sperwer of torenvalk. Onze vrijwilligers staan klaar met de telescoopkijker!


Kemphaan in winterkleed, foto Stijn van Belleghem

Tip van de boswachter: Ook kinderen kunnen op deze dag op een leuke manier kennis maken met de vogels!
Tijd: 10.00-16.00 uur.
Locatie: We staan op het Marepad tussen de A7 Opperdoes. Komt u met de auto? Rij dan Lambertschaag in oostelijke richting over de N239. Ga direct na de waterberging rechtsaf de Noorderweg in. Na enkele honderden meters vindt u aan uw rechterhand het fietspad met parkeerplaats. Parkeer hier uw auto en volg het fietspad tot u ons vindt. Eventueel kunt u ook parkeren aan het einde van de doodlopende weg direct na de grasdrogerij van Lambertschaag. We treffen u graag bij het infobord op het fietspad aan de zuidkant van het terrein.
Kosten: Deze activiteit is gratis en u hoeft niet te reserveren.
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
de doodlopende weg direct na de grasdrogerij van Lambertschaag.
Kosten
Volw: 0.00 Beschermers: 0.00 Kinderen: 0.00 Kinderen met beschermerskorting: 0.00
Bron
  • Landschap Noord-Holland