CloseIVN - Beleef de zomertijd: mindful avond-duintocht

IVN - Beleef de zomertijd: mindful avond-duintocht


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
Voel de wind, ruik het bos en geniet van de geluiden van het prille voorjaar. IVN Zuid-Kennemerland organiseert een belevingsexcursie om het voorjaar met alle zintuigen te ervaren.

Iedereen is van harte welkom bij deze bijzondere belevingsexcursie. De wandeling start om zeven uur op de eerste lange avond na ingang van de zomertijd. In kleine groepen wandelen we door het landschap van de Kennemerduinen van ingang Bleek en Berg naar de Oosterplas en terug. Onder het lopen is iedereen stil. Af en toe stoppen we om onze zintuigen te prikkelen en ervaringen uit te wisselen.

Het gaat bij deze wandeling om beleving. Geholpen door aanwijzingen en kleine opdrachten van de gids, ervaren de deelnemers de rijkdom van de natuur: de weidsheid of de beslotenheid van de verschillende landschappen, de zachtheid van mos, de smaak de jonge brandnetel, het geklop van een specht in de verte. De wandeling duurt ongeveer vijf kwartier en loopt door een gevarieerd gebied met duinen, bos, weiland en water.
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Nabij Bergweg 60, Ingang NPZK Bleek & Berg, , verzamelpunt: Infobord Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ingang Bleek en Berg
Kosten
Volw: Gratis Kinderen: Gratis
Bron
  • Nationaal Park Zuid-Kennemerland