CloseWerk 5 uur voor een mooie natuur

Werk 5 uur voor een mooie natuur


Soort
  • Werken in de natuur
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekerscentrum
Website
ga naar de website
Beschrijving

Het open duin wordt bedreigd doordat het dicht groeit met bomen en struiken. Als natuurbeheerder wil PWN het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren graag behouden.áWij worden daarbij geholpen door bijna 500 vrijwilligers. Ook ˙ kunt ons helpen!


Op verschillende zaterdagen buiten het broedseizoen (van september tot maart) organiseren wij duinwerkdagen. Samen met de andere deelnemers:  • werkt u 5 uur voor een mooie natuur,

  • maakt u kennis met vrijwilligerswerkzaamheden in het duingebied,

  • Ún komt meer te weten over het natuurbeheer van PWN.De werkzaamheden
Werkzaamheden zijn erop gericht om de soortenrijkdom aan insecten en planten en vogels te vergroten, kenmerkende duinvegetatie meer ruimte te geven en de natuurwaarden van het duingebied in stand te houden. Hierbij kunt u denken aan:  • onderhoud aan heidevelden,

  • struiken verwijderen,

  • bosranden snoeien,

  • exoten verwijderen.Gereedschap en soep
De werkzaamheden beginnen om 10.00 uur en duren tot 15.30 uur. Tussendoor pauzeren we een half uur. Als u zorgt voor warme kleding, stevig schoeisel en uw eigen lunchpakket, dan zorgen wij voor koffie, thee, limonade en soep. Ons onderhoudsteam zorgt ook voor voldoende gereedschap, werkhandschoenen en deskundige begeleiding. We verzamelen op de parkeerplaats van het Bezoekerscentrum.


Tip: Neem uw (klein)kinderen vanaf 8 jaar of collega's eens een dagje mee om te werken in de natuur. Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk om samen te werken aan het open duin.

Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Parkeerplaats Noorderstraat gelegen aan de Noorderstraat dit is een zijweg van de Herenweg tussen Bakkum Noord en Egmond Binnen.
Kosten
De activiteit is gratis geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.
Aanmelden is noodzakelijk!
Aanmeldinformatie

Via ons boekingsprogramma op www.pwn.nl/activiteiten kunt u direct reserveren, tot minimaal 2 dagen van tevoren.


Excursielijn: 0251-661066 is 7 dagen per week bereikbaar van 9 tot 17 uur.

Bron
  • PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland