Close11 maart inundatieweekend bij Fort K'IJK

11 maart inundatieweekend bij Fort K'IJK


Soort
  • Evenement / themabijeenkomst / voorstelling
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving


Dit is h mooiste moment in het jaar bij Fort K#39;IJK wat u niet mag missen! Op zaterdag 10 en zondag 11 maart zijn de weilanden rondom (onder water gezet) en dit trekt honderden vogels., natuurliefhebbers gezinnen met kinderen: iedereen is welkom tussen 10 en 16 uur. Bezoek meteen ons nieuwe Belevingscentrum: gaat de audiotour langs de lichtlijn in het fort! van de fortwachter en de boswachter nemen u mee op ontdekking. U leert alles over en landschap in de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed).

Plas-dras trekt honderden vogels

Vanaf februari zet Landschap Noord-Holland een deel van de Uitgeesterbroekpolder onder water. Zo ontstaat een plas-drassituatie die honderden en soms duizenden vogels aan trekt. Juist hier komen ze op krachten voor ze doorvliegen naar hun broedgebied.

Minimaal 50 vogelsoorten

Kom de indrukwekkende lijst met gesignaleerde vogelsoorten hier live bekijken. Denk aan de kuifeend, grutto, slechtvalk, wintertaling of wulp. zijn en telescopen aanwezig.

Toegang

Voor dit weekend geldt een combiticket: betaalt 4,- (kinderen tot 12 jaar en Beschermers gratis). Dit geeft u tot: het fort, het Belevingscentrum en het vogeluitkijkpunt. Honden kunnen helaas niet worden toegelaten. U vindt het fort aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij Krommeniedijk. Wanneer het parkeerterrein vol is u bijvoorbeeld bij de parkeerhaven Lagendijk 33 parkeren, ongeveer 20 minuten wandelen naar het Fort. www.fortkijk.nl

Wij vragen u om op de fiets te komen!
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Onbekend
Kosten
Volw: 0.00 Beschermers: 0.00 Kinderen: 0.00 Kinderen met beschermerskorting: 0.00
Bron
  • Landschap Noord-Holland