CloseZo.18 maart: Vaartocht in de vroege lente door het Ilperveld, Landsmeer.

Zo.18 maart: Vaartocht in de vroege lente door het Ilperveld, Landsmeer.


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
Het is bijna lente, de bomen beginnen uit te lopen. Het riet steekt voorzichtig zijn nieuwe stengels boven de grond. water wordt beweeglijker en de dagen worden al weer langer. De donkere winter is voorbij. Tijd voor een eerste lentetocht op het water. De wintergasten zijn bijna allemaal vertrokken, het Ilperveld maakt zich op voor een welkom aan de weidevogels!

Wat kunt u zien:
De futen, meerkoeten, ganzen zijn reeds aanwezig en druk doende een nestelplek te vinden. Wie weet ziet u ook de eerste kieviten en grutto#39;s op de weiden. Het geeft een warm gevoel wanneer de eerste weidevogels arriveren. De lente is dan echt in aantocht. Ook het riet begint omhoog te schieten en het fluitekruid laat zich voorzichtig. Wie weet wat we nog meer aan moois gaan tegenkomen. Het is prachtig om met de boot door het uit de winterslaap ontwakende Ilperveld te varen. Kom en vaar met ons mee. is wel raadzaam om je nog warm aan te kleden. Maar goed ingepakt is het volop op water en de vroege lente Ilperveld. afloop van de tocht wordt u getracteerd op een beker lekkere chocolade melk.Tip van de Boswachter:
Op deze vaartocht is het handig om laarzen en warme (regen)kleding te nemen. Op het water is het vaak fris. Bent u in het bezit van een verrekijker neem deze dan ook mee. Zin om mee te gaan? Reserveer dan een plek aan boord

Foto#39;s: Klaas Ros

Tijd: 13.30-15.30 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Kijk voor de route op www.ilperveld.nl
Kosten: 15,- en 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: 10,- en 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Parkeeplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer
Kosten
Volw: 15.00 Beschermers: 10.00 Kinderen: 10.00 Kinderen met beschermerskorting: 7.50
Bron
  • Landschap Noord-Holland