CloseEen handje helpen in het duin

Een handje helpen in het duin


Soort
  • Kinder- en gezinsactiviteit
  • Werken in de natuur
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekerscentrum
Website
ga naar de website
Beschrijving

Het open duin wordt bedreigd doordat het dicht groeit met bomen en struiken. PWN wil het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren graag behouden en u kunt ons daarbij helpen.


Werk 5 uur voor een mooie natuur!


Op verschillende zaterdagen buiten het broedseizoen (van september tot maart) organiseren wij duinwerkdagen. U kunt dan kennis maken met verschillende werkzaamheden in het duingebied, u leert over de natuur, komt misschien op plaatsen waar u niet eerder bent geweest en ontmoet andere natuurliefhebbers.


Verdien een gratis duinkaart
Samen met de andere deelnemers werkt u 5 uur voor een mooie natuur. Op die manier ervaart u van wel heel dichtbij wat het duingebied te bieden heeft. Heeft u vier keer meegewerkt in een kalenderjaar? Dan ontvangt u - als dank voor uw deelname en inzet - van ons een gratis duinkaart voor het Noordhollands Duinreservaat.


Aanmelden
Heeft u zich al eens aangemeld, dan kun u zich ook direct met uw e-mailadres aanmelden op de vrijwilligerskalender. Hier vindt u ook de juiste informatie over de locatie en het soort werkzaamheden.


Gereedschap en soep
De duinwerkdagen beginnen om 10.00 uur en duren tot 15.30 uur. Als u zorgt voor warme kleding, stevig schoeisel en uw eigen lunchpakket, dan zorgen wij voor koffie, thee, limonade en soep. Ons onderhoudsteam zorgt ook voor voldoende gereedschap, werkhandschoenen en deskundige begeleiding. Iedereen kan meehelpen! Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom om een handje mee te helpen onder begeleiding van een volwassene. Kijk ook eens op onze vrijwilligerspagina.


Tip: Neem uw (klein)kinderen vanaf 8 jaar of collega's eens een dagje mee om te werken in de natuur. Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk om samen te werken aan het open duin.

Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Verzamelen ingang parkeerterrein Koevlak, langs de Zeeweg van Overveen naar Bloemendaal aan Zee
Werkzaamheden: Prunus verwijderen
Kosten
vanaf 8 jaar deelname gratis
Aanmeldinformatie

U kunt zich voor de duinwerkdagen opgeven via bijgaande link


https://www.pwn.nl/natuur/activiteiten/een-handje-helpen-het-duin


Voor informatie kunt u bellen met Cock Lammers telefoonnummer mob. 06-10920515 . Dit laatste telefoonnummer kunt u ook bellen als u zich hebt opgegeven maar op de duinwerkdag zelf moet afmelden.

Bron
  • PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland