CloseDuincollege - Stuifkuilen

Duincollege - Stuifkuilen


Soort
  • Evenement / themabijeenkomst / voorstelling
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekerscentrum
Website
ga naar de website
Beschrijving

Weet u hoe grote grazers worden ingezet om de duinen gezond te houden en welke afwegingen boswachters hiervoor maken in het veld? Tijdens deze fietsexcursie vertelt de boswachter over zijn werk. Onze duinen zijn namelijk kwetsbaar en tegelijkertijd onmisbaar voor echte duinplanten en duindieren. Door goed beheer kunnen we de grote biodiversiteit behouden. Deze excursie is een unieke gelegenheid om de duinen door de ogen van een boswachter te bekijken.


Vanaf parkeerplaat ’t Woud vertrekken we per fiets. Tijdens de anderhalf uur durende excursie vertelt de boswachter over de bijzonderheden in het duinlandschap. We bezoeken een gebied dat al voor langere periode wordt beheerd met grote grazers, een gebied waar geen grazers rondlopen en een gebied waar we het begrazingsgebied gaan uitbreiden. En wat zijn eigenlijk de alternatieven voor een beheer met grote grazers? Een bezoek aan de kudde hooglanders, de Exmoor pony’s en de schaapskudde is bij de excursie inbegrepen. Na afloop kun u de positieve effecten van de verschillende grazers in het duin herkennen. Er is tijdens het college veel ruimte voor het stellen van vragen.


Let op: Denk aan uw duinkaart en kom op de fiets.


NB: Deze excursie maakt deel uit van een reeks duincolleges. De duincolleges zijn los van elkaar te bezoeken. 

Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Bergen, parkeerterrein Woudweg, bereikbaar vanaf de Heerenweg tussen Egmond a/d Hoef en Bergen, tegenover restaurant Het Woud
Kosten
Deelname vanaf 18 jaar gratis
Aanmeldinformatie

Via ons boekingsprogramma op www.pwn.nl/activiteiten kunt u direct reserveren..


Excursielijn: 0251-661066 is 7 dagen per week bereikbaar van 9 tot 17 uur.


 


http://www.pwn.nl/activiteiten

Bron
  • PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland